TIPS FÖR ETT FRISKARE HÅR

2012-08-10 | 10:46:01 | Kategori: Make up & Hair ♥ | 0 kommentarer
 

- Tvätta inte håret för ofta, ungefär 2-3 dagar i veckan är bra men om man har får fettigt hår lätt så kan det vara bra att använda torrschampo varannan gång. Att tvätta håret ofta torkar ut hårbotten och håret hinner inte återfukta sig på kroppens naturliga sätt. Själv brukar jag tvätta håret varannan dag, men det är somsagt upp till var och en vad ens hår behöver.

 

- Kom ihåg att inte använda balsam i hårbotten! Man får inte bort balsamet i hårbotten lika lätt som på hårtopparna och kan därför bidra till att håret blir fettigt snabbt. Använd det istället på hårtopparna eftersom att det blir lättare att borsta ut det då och håret blir dessutom mjukare.

 

- Glöm inte att använda värmeskydd när du utsätter håret för värme (plattång, locktång,hårfön). Det sliter väldigt mycket på håret och mycket hårstrån lossnar. Speciellt om man har långt hår eftersom att hårstråna på topparna är några år gamla och slits snabbare.

 

- Försök att sova med en fläta om nätterna eftersom att håret inte slits lika mycket då. Däremot är nackdelen med att sova med en fläta att håret blir lockigt och om man är van med att ha spikrakt hår så kan det slita väldigt mycket genom att platta det lockiga håret igen.

 

-Håret är mycket omtåligt när det är blött så vänta därför med att borsta ut det när det är torrt. Själv brukar jag typ ha som någon sorts ''kräm'' som jag masserar längs hårbotten framtill topparna när mitt hår är fuktigt och borsta ut det. Efter den krämen så blir håret jättelent (!!) och ser välvårdat och rent ut flera dagar framöver.

 

-Försök att få i dig B och C vitaminer. B-vitaminer finns i gryn, pasta bröd, mjöl, kött, fisk, grönsaker och mjölkprodukter. C-vitaminer finns i frukter och bär, potatis, rotfrukter och grönsaker. Kom ihåg att äta varierat och kombinera dom olika vitaminerna med varandra för en bättre hälsa som bidrar till finare hår.

 

Kom ihåg att vara rädd om ditt hår, desto äldre man blir desto långsammare växer håret :)

 

/IVANA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback